Al sinds kind op de basisschool, viel het de leerkrachten op dat ik erg creatief was. Ik hield me graag bezig met het bedenken van ideeën om deze vervolgens uit te werken. Dingen maken of bedenken die mij op dat moment interesseerde. Zo tekende ik in groep 8 bij een vrije keuze opdracht al een bouwtekening uit op papier en maakte ik van karton een zeer gedetailleerde maquette van de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch na. Mijn leraar was erg onder de indruk en adviseerde mij dan ook om zeker iets te gaan doen met mijn creativiteit. Naast het maken en bedenken van dingen, werk/communiceer ik ook graag met mensen. In mijn bedrijfsactiviteiten spelen creativiteit en dienstbaarheid dan ook de hoofdrol.
Toen ik een jaar of 11 was, deed ik mee met een Lego wedstrijd en bouwde een grote "eerste prijs beker", tijdens het bouwen fantaseerde ik al over het winnen van deze wedstrijd. Hoewel op mijn prijsbeker de 1e prijs vermeld stond, won ik de tweede prijs in de wedstrijd! Hier was ik toch wel apetrots op als klein mannetje. Ik won een grote doos Lego en mijn creatie mocht weken lang in de showroom staan bij Intertoys. Dit eerste stukje succes smaakte naar meer en zo ging ik door met mijn creatieve ideeën.
Iedereen met artistieke ambities probeert altijd opnieuw verbinding te maken met de manier waarop ze dingen als kind zagen.
~Tim Burton~
Na een turbulente jeugd ging ik na mijn middelbare schoolperiode op zoek naar een baan. Echter had ik geen idee van wat ik 40 uur per week zou willen doen voor een werkgever. Ik solliciteerde op een vacature in de productie bij een bedrijf waar decoratieve lampen gemaakt werden. Al snel merkte ik dat een baan in een fabriek mij niet beviel. Toen ik (na een weekje of twee) het werk onder de knie had begon de sleur erin te komen. Er moest meer inzittten, meer uitdaging, meer variatie, meer ruimte voor mijn eigen inbreng.
Na mijn eerste baan in de lampenfabriek, ging ik werken bij een dakdekkersbedrijf in mijn dorp. We kwamen regelmatig op Defensielocaties. Op een kazerne van de Koninklijke Landmacht werd ik aangesproken door een groepje militairen, die in de barakken verbleven waarvan wij het dak onderhielden. Ze zeiden: hé jongen.. waarom ga je niet het leger in? Mijn baas antwoordde, nee... dat is niks voor hem. Ik lachte en dacht bij mezelf: "dat bepaal ik zelf wel" . Ik gaf de jongens antwoord: "ik zal me er wel eens in gaan verdiepen" . Niet veel later bezocht ik een informatieavond van de Koninklijke Luchtmacht en ik werd enthousiast.
Ik solliciteerde op de functie Luchtmacht Bewaker OGRV, doorliep het keuringstraject, werd goedgekeurd in de hoogste functiecluster en begon aan mijn Algemene Militaire opleiding (AMO) gevolgd door de functiegerichte opleiding (OGRV). De OGRV is wereldwijd inzetbaar en vliegt indien nodig mee als er een vliegend onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht wordt ingezet. De taken van de OGRVer zijn onder andere het beveiligen van een vliegbasis en het bewaken van F-16/F-35 gevechtsvliegtuigen, Apache helicopters en overige vliegtuigen en raketsystemen, tijdens oefeningen in binnen- en buitenland en tijdens missies in uitzendgebied.
Tijdens de militaire opleiding en in mijn actieve dienstperiode als beroepsmilitair heb ik veel geleerd.
Zelfstandig werken maar ook in groepsverband onder het motto: één team, één taak. Zelfstandig of in groepsverband opdrachten uitvoeren, waarbij een ieder in goed overleg met de leiding, zijn eigen aandeel mag leveren. Mijn discipline en doorzettingsvermogen heb ik hier in sterke mate ontwikkeld en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Na een aantal jaar als beroepsmilitair gediend te hebben, was ik benieuwd wat er zoal te doen was in de burgermaatschappij.
Na mijn eerste diensttijd heb ik verschillende banen gehad in de logistieke sector. Ik kon mijn draai niet echt vinden in de reguliere arbeidsmarkt en merkte dat ik een bepaalde mate van zelfstandigheid wel erg belangrijk vond. Ik ging werken in de bouw en verhuurde mezelf een aantal jaar als zzp'er. Na de financiële crisis in 2008, die ook de bouw hard heeft getroffen, volgde ik een avond-opleiding voor webdesigner en begon met het maken van websites. Hierbij kon ik weer echt mijn ei kwijt op creatief gebied en ontdekte ik dat ik op communicatief gebied steeds beter ging presteren. Naast mijn online diensten, bied ik met mijn onderneming dan ook service verlenende diensten aan bedrijven op communicatief en administratief gebied met de focus op bedrijfsveiligheid.
Een aantal van mijn (eigen) websites/merken zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden. Met de website Radiozenders.FM was ons eerste doel: de beste van radioportal van Nederland te worden. De SEO en marketing & communicatie voor deze radioportal heb ik voor eigen rekening genomen omdat ik hier veel voldoening uit haal. Met een gezonde dosis lef, nam ik contact op met grote media bedrijven om mijn product te verkopen. Hiermee wist ik duurzame samenwerkingen te realiseren die vandaag de dag nog steeds actief zijn.
Met mijn bedrijf Krijnen's Corporate Services , exploiteer ik websites en stel ik mijzelf daarnaast beschikbaar aan bedrijven en instellingen voor verschillende soorten van dienstverlening .
Een indrukwekkende maar ook zeker leerzame opdracht die ik recent heb mogen doen is het werken als zorgsupportmedewerker voor SURECARE in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven. Een ervaring die ik niet had willen missen! Tijdens deze opdracht verrichtte ik werkzaamheden ter ondersteuning van het zorgpersoneel in coronatijd.
In een mailing van Indeed zag ik een opdracht voorbij komen van SureCare met de vacaturetekst: ‘Beschik jij over levenservaring en ben jij beveiliger?’ Ik herkende mij in dit profiel, reageerde op de opdracht en na een goed gesprek nam ik de opdracht aan.
Deze opdracht was voor mij een ideale manier om mijn communicatieve skills op de proef te stellen en te verbeteren om bepaalde gewenste doelen te bereiken. In dit geval was het doel de-escalerend optreden. Ik had er vertrouwen in dat ik dit zou kunnen, maar vond het toch spannend omdat ik niet wist wat ik zou aantreffen in het ziekenhuis met betrekking tot het Covid-19 coronavirus. Met gezonde spanning ging ik het avontuur aan met SURECARE.
Het werk als zorgsupportmedewerker was erg divers. Mijn primaire taak tijdens deze opdracht was ervoor te zorgen dat de zorgprofessionals op een veilige manier hun werk konden blijven doen in crisistijd. In deze grimmige tijd met lockdowns en allerlei beperkende maatregelen ontstond er steeds meer agressie richting het zorgpersoneel waardoor het reguliere beveiligingsteam het zo druk kreeg dat het moest opschalen om de primaire beveiligingstaken te kunnen blijven uitvoeren.
Wanneer er agressie dreigde te ontstaan kwam ik ertussen om een gesprek aan te knopen en de situatie te de-escaleren. Uiteraard stond ik tijdens deze inzet in directe verbinding met het beveiligingsteam van het ziekenhuis zelf. Deze opdracht ging me erg goed af en ik heb veel praktijkervaring opgedaan op het gebied van communicatie.
Naast mijn activiteiten als zelfstandig ondernemer, lever ik vandaag de dag nog steeds een actieve bijdrage en draag ik een steentje bij aan de Nationale veiligheid als reservist bij Defensie.
© 2022 - Krijnen's Corporate Services | Online Publisher | Care Support & Hospitality.